BLOGI: Back to Work

01.08.2023

Töihin paluu loman jälkeen voi olla haastavaa, varsinkin jos olet viettänyt rentouttavia kesäpäiviä ja nyt joudut hyppäämään takaisin työpaikan hälinään. Oikealla lähestymistavalla voit kuitenkin tehdä arkeen paluusta sujuvampaa ja palata työn vauhtiin hetkessä.

Ensinnäkin on tärkeää, että annat itsellesi aikaa sopeutua taas arkeen. Älä odota hyppääväsi takaisin töihin aivan kuin et olisi koskaan lähtenytkään. Käytä rauhassa hetki sähköpostisi läpikäyntiin, sparraile aamukahvin äärellä kollegasi kanssa asioista ja selvittele mahdolliset muutokset, joita on saattanut lomasi aikana tapahtua. Tämä auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, mitä sinun on kenties tehtävä ja mihin työtehtäviin sinun on keskitettävä huomiosi.

Toiseksi, muista tehtävien priorisointi. Älä ota työpöydällesi liikaa töitä heti kerralla, sillä se voi aiheuttaa ylikuormitusta ja stressiä. Sen sijaan priorisoi tehtäväsi ja käsittele niitä yksi kerrallaan.  Kerro myös esimiehellesi tai kollegallesi, mikäli työkuorma tuntuu heti liian raskaalta ja pyydä tukea työtehtäviisi. Tämä auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja tehokkaana ilman, että tunnet hukkuvasi työkuormaan.

Lopuksi, muista pitää huolta omasta fyysisestä ja henkisestä jaksamisesta. Lepää tarpeeksi, syö hyvin ja pidä taukoja, kun tarvitset niitä. Huolehdi ja panosta myös mielekkääseen vapaa-aikaa, jotta saat ajatukset työrupeamasta pois, kun et ole töissä.

Mikäli siis töihin paluu ja työtehtäväsi tuntuvat loman jälkeen hieman haastavilta, niin ei hätää. Oikealla lähestymistavalla, asenteella ja avoimuudella voit tehdä siitä itsellesi kevyempää ja sujuvampaa.