Jakelutyö sopii hyvin opiskelijalle

Maiju kertoo työstään jakelijana SOL Henkilöstöpalveluissa. 

Valmistuin ylioppilaaksi koronakeväänä 2020. Kirjoitusten jälkeen syntyi tarve keksiä elämälleni jotain, kun ei ollut kouluakaan. Ensi töikseni muutin omilleni. Siinä kohtaa, kun sain kämpän, huomasin että itsenäistä elämää varten tarvitsen rahaa. Alkoi aivan armoton työpaikan metsästys. Ne olivat aika tuskalliset kaksi viikkoa. Mutta sitten  näin sen SOLin työpaikkailmoituksen postinjakelusta. Ajattelin heti ilmoituksen nähtyäni, että tämä on sellainen homma mitä haluan tehdä. Kuulosti kivalta jakaa postia polkupyörällä. Oikein sopiva välivuoden työ.  

Sujuva työnhaku 

Arvostin sitä, että minulle soitettiin aika nopeasti hakemukseni lähetettyä. Tuli sellainen olo, että minusta oltiin kiinnostuneita. Kun kuulin työehdoista, ne kuulostivat oikein sopivalta mun elämäänisopivalta nuoren ihmisen elämään ylipäätänsä. Työt alkavat kympiltä, joskus jopa yhdeltätoista. Nämä työajat sopivat loistavasti unirytmiinkin. Arvostan säännöllisiä työaikoja. Aina tietää milloin työ alkaa ja ne ovat samoina päivänä. Kun seuraan kaupassa työskentelevien ihmisten elämää, se on tosi epäsäännöllistä.   

Parasta työssä ovat työkaverit, asiakkaat ja cityeläimet 

Aloittaessani työni, minulle tuli heti sellainen olo, että minusta välitetään. Sain hyvän perehdytyksen ja koko ajan on ollut esimiehen tuki. Hän on aina tavoitettavissa, ja saan häneltä apua ja tukea tarvittaessa. 

Parasta työssä on työkaverit, ihan ehottomasti! Meillä on tosi hyvä yhtenäinen henki, tullaan toistemme kanssa toimeen. Työvuorossa on aina esimies, jolle voi aina soittaa, jos tulee jotain. On sellainen turvallinen fiilis työssä. Posti on aika näkymätön asia ihmisten elämässä ja sitten kun pääsee tekemäänkin tätä työtä ja saa asiakkailta kiitostase on tosia ihanaa. Ja sitten on nämä Itä-Helsingin cityeläimet! Suomalainen sääkin on ihan kiva, ei ole valittamista. Olen kyllä tykännyt. 

Tulevaisuudessa eläinlääkäriksi 

Luen nyt uusinta kirjoituksiin ja ensi vuonna pyrin eläinlääkäriksi. Tähän elämäntilanteeseen tämä työ sopii oikein hyvin. Työ on joustavaa, saan tunteja tarpeeni mukaan ja se tunne, että musta välitetään työntekijänä. Liikkuva työ on hyvää vastapainoa lukemiselle ja pänttäämiselle.  

Arvot kantavat