Kansainvälinen rekrytointi helpottaa osaajapulaa

SOLin auttaa työvoimasta kärsiviä yrityksiä tuomalla ulkomaalaisia osaajia pysyvästi Suomeen. Toimintatavassa SOL hoitaa rekrytoinnin, haastattelut ja osaaminen testataan monipuolisesti työnäytteiden avulla ja dokumentoidaan. Tarkistamme myös taustat huolellisesti. SOL auttaa myös viranomaiskäsittelykäsittelyissä kuten henkilötunnuksen, verokortin, henkilökortin ja KELA-kortin hankinnassa. Myös asunnon hankinnassa ja muun perheen sopeuttamisessa olemme apuna. Tarvittaessa autamme myös puolison työllistymisessä.

– Pyrimme luomaan toimintatavan, joka yhdistää ulkomaalaisen työntekijän ja yrityksen molempia hyödyttävään työsuhteeseen pidemmäksi aikaa. Yritykset saavat tästä monia etuja: henkilöstön vaihtuvuus on vähäisempää ja perehdytystarve sekä mahdolliset laatuongelmat vähenevät. Työntekijälle ratkaisumme taas antaa pysyvyyttä ja hyvän tukiverkoston uudessa maassa ja kulttuurissa, kertoo SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Juhana Olkkola.

Maahanmuuttaja tulee osaksi SOLin henkilökuntaa

Halu työskennellä Suomessa tai hyvä ammattitaitokaan eivät aina riitä, jos osaajalla nousee tie pystyyn jo viranomaiskäsittelyssä. Kielitaidottomalle lupaviidakko voi tuntua ylitsepääsemättömältä, etenkin, jos on tulossa Suomeen EU:n ulkopuolisesta maasta. Olkkolan mukaan SOLin palvelu perustuu siihen, että niitä, jotka ovat halukkaita tekemään Suomessa töitä pitkään, autetaan toteuttamaan se myös käytännössä.

SOL ei siis jätä ketään kamppailemaan yksin maahanmuuttoon liittyvien haasteiden kanssa, vaan on mukana työlupien, rekisteröinnin, vero- ja KELA-korttien sekä pankkitilien hoitamisessa. Työntekijät ohjataan Olkkolan mukaan mahdollisimman nopeasti myös opiskelemaan suomen kieltä.

– Me hankimme esimerkiksi asunnon, kalustamme sen sekä autamme perheen yhdistämisessä ja tarjoamme puolisolle haluttaessa työpaikan konsernistamme. Me emme myöskään käytä lainkaan välikäsiä. Työntekijä tulee osaksi SOLin henkilökuntaa ja toiminta on arvojemme mukaisesti kaikin puolin vastuullista, Olkkola kertoo.

Olkkolan mukaan on erittäin tärkeää, että työntekijä solmii työsopimuksen nimenomaan SOLin kanssa.
– Meille on kunnia-asia, että noudatamme suomalaista lainsäädäntöä ja työehtosopimuksia. Silloin työntekijä voi luottaa siihen, että saa kaikki hänelle kuuluvat samat edut kuin suomalaiset kollegansa. Suomalaisena perheyrityksenä meille on myös tärkeää, että verot maksetaan Suomeen, kertoo Olkkola.

Lue Dimitriin uratarina >>

 

Tämä juttu löytyy Solistin numerosta 1/2020