Kaskipuu ja SOL yhteisellä rekrytointimatkalla

Maalareita, koneistajia, pakkaajia, lasittajia…. Ovia ja ikkunoita valmistavan Kaskipuun toiminta on ollut viime vuodet hyvässä nosteessa, ja uusia ammattilaisia tarvitaan yrityksessä jatkuvasti. Paljon aikaa vievä rekrytointi on ulkoistettu SOLille, koska Kaskipuulla on haluttu keskittyä ydinliiketoimintaan.

Toimiva ja tehokas rekrytointiprosessi


Pitkään yhteistyötä tehneet SOL ja Kaskipuu ovat jakaneet rekrytointiprosessin vastuut keskenään mahdollisimman toimivalla tavalla. SOL käynnistää rekrytoinnin ja järjestää hakijoille esikarsinnat, minkä jälkeen Kaskipuun esimiehet huolehtivat haastatteluista ja lopullisesta valinnasta.

SOL kertoo työtä hakeville heti, millaisesta työnantajasta ja työstä on kyse sekä millaisessa ympäristössä työtä tehdään. Rekrytoinnin tueksi on toteutettu esimerkiksi työnantajavideo ja useita työntekijätarinoita, joiden avulla SOL viestii Kaskipuun tarinaa työnhakijoille.

– Tarinoiden ja videon kautta hakijoille on avautunut, millaisesta työstä on kyse ja toisaalta millaista osaamista Kaskipuulla kaivataan. Mitä enemmän työstä ja yrityksestä kerrotaan ennen rekrytointia, sitä paremmin valinnat ovat onnistuneet. Tällainen toimintamalli on rekrytoinnissa Kaskipuulle pidemmällä aikavälillä edullinen ja ennen kaikkea tuottava, kertooSOLin palvelupäällikkö Minna Kunnari.

Onnistuneita rekrytointeja


Kunnarin mukaan on tärkeää, että rekrytoinnista vastaava kumppani osaa hakea oikeat ihmiset oikeanlaisiin töihin. Tämä vaatii syvällistä tietoa sekä alasta että kohdeyrityksestä.

Rekrytointikumppanin on tunnettava tuotannon työvaiheet ja tarpeet. Kun keikkatyöntekijä siirtyy vakituisesti Kaskipuun palkkalistoille, me tiedämme, että rekrytointi on onnistunut hyvin, Kunnari kertoo.


Näin usein käykin, ja iso osa SOLin keikkatyöntekijöistä on siirtynyt vakituisiin tehtäviin Kaskipuun työntekijäksi.

Onnistunut rekrytointiyhteistyö vaatii myös sen, että kumppani ymmärtää työnantajamielikuvan tärkeyden, ja osaa viestiä yrityksestä oikealla tavalla. Verkkosivut, sisällöt sosiaalisessa mediassa, videot – kaikissa rekrytointimateriaaleissa on osattava ottaa huomioon henkilöstöä hakevan yrityksen haluamat viestit.

Osaajalla on oikeat kanavat


Hyvin toimiva henkilöstövuokraus voi vapauttaa yrityksen merkittävästä määrästä lisätyötä, jonka työvoiman etsiminen aiheuttaa.

Yrityksillä ei useinkaan ole resursseja tai verkostoja sopivien työntekijöiden hakuun. Me sen sijaan tunnemme alueen ja teemme esimerkiksi yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa.


Rekrytoinnin ulkoistaminen on erityisen kätevää silloin, kun yrityksellä ei ole irrottaa voimavaroja rekrytointiin. Tämä on huomattu jo monissa yrityksissä ja siksi henkilöstövuokraus on ollut jatkuvassa kasvussa viime vuosina. SOL Henkilöstöpalvelut on tällä hetkellä Suomen kahdeksanneksi suurin rekrytointiyritys.

– Henkilöstöpalveluyritysten kilpailu on luonnollisesti tiukkaa. Erotumme muista suurista alan toimijoista yrittäjämäisellä toiminnallamme – käytämme arkiluovuutta, jotta asiakkaan kilpailuetu kasvaa. Lisäksi meillä on takanamme iso konserni, ja tunnemme toimialat erittäin hyvin, Kunnari lisää.

SOL Henkilöstöpalveluiden tarjoaa työvoimaa ja osaajia sekä ulkoistamispalveluita Logistiikan, teollisuuden ja rakentamisen alalle.

 

Tämä juttu löytyy Solistin numerosta 1/2019
Arvot kantavat