Kesätöitä pesulassa henkilöstövuokrauksen kautta

Palveluosaajamme Eetu kertoo omin sanoin uratarinansa:

Olen Eetu Helttunen, 23-vuotias lappilaislähtöinen, mutta nykyään Oulussa asuva miehen alku. Valmistuin ylioppilaaksi 2013, jonka jälkeen kävin armeijan kotipaikkakunnalla Sodankylässä. Armeijan jälkeen olin pitkään töissä Sodankylän apteekissa, jonka jälkeen muutin opiskeluiden perässä Ouluun. Oulussa olen työskennellyt mm. puhelinmyyjänä teleoperaattorille. Aika kuluu töiden ulkopuolella kamppailulajiharrastusten ja musiikin parissa, niin kuuntelun kuin soittamisenkin, sillä kitara pysyy kädessä ja pianolla lähtee muutakin kuin Ukko Nooa.

Päädyin SOLille töihin netissä näkemäni ilmoituksen perusteella. Pesulatyöntekijää haettiin ja olin välittömästi kiinnostunut. Tarvitsinhan kuitenkin kesätöitä ja työtehtävät kuulostivat mielenkiintoisilta.

Rekrytointiprosessi sujui oikein näppärästi ja mutkattomasti. Työhakemuksen kirjoitettuani sain pian haastattelukutsun SOLille. Tämän jälkeen ei mennyt kuin muutama viikko ja sain soiton, että pääsen isoon pesulaan kesätöihin. Myös töiden aloitus sujui näppärästi, sillä sain hyvän perehdytyksen työtehtäviin ja helppohan siinä oli hommiin ryhtyä.

Työnkuvani on tullaaminen. Otan erinäisiltä asiakkailta tulevaa pyykkiä vastaan, skannaan sirukoodatut vaatteet ja lajittelen ne likaisuuden mukaan pestäväksi. Vaatteina on esimerkiksi työhaalareita, sairaalavaatteita ja kauppojen työvaatteita.

Henkilövuokrauksen kautta työskentely omalla kohdallani on sujunut oikein näppärästi ja huolettomasti. Töitä on löytynyt, tehdyt työtunnit on helppo ollut merkitä ylös ja palkka tulee ajallaan. Henkilöstövuokrauksen kautta työskentely tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon jos esimerkiksi ei pääse suoraan palkkaavan firman listoille töihin.

SOLilta kysyttiin positiivisen asenteeni salaisuutta. En tiedä onko sille oikein muuta selitystä kuin pelkkä positiivinen elämänasenne yleensäkin. Olen joviaali lappilainen, enkä jaksa murehtia tai stressata turhasta. Asiat eivät muutu paremmaksi itsestään, vaan tekemällä. Määränpää voi muuttua monestikin, tärkeintä on nauttia matkasta. Tulevaisuuden suunnitelmana on opiskelu lääketieteellisessä, josta olen haaveillut natiaisesta asti.

Avainsanat: Palveluosaaja
Arvot kantavat