Lasitehtaan rekrytointi sujuu

SOLilaisista puolenkymmentä on jo siirtynyt talon kirjoille.


Vuodesta 1980 toiminut perheyritys on erikoistunut rakennus-, eristys- ja palolasien valmistukseen rakennusteollisuudelle, mutta kuluttajamyyntiäkin on.

original– Ovesta saa tulla kuka tahansa. Ihmiset hakevat peilejä, tai jos ikkuna on mennyt rikki, meille tullaan pokan kanssa, Haapajärven lasitehtaan

– Oikeanlainen asenne ja motivaatio uuden oppimiseen ratkaisee, Haapajärven lasitehtaan tuotantopäällikkö Petri Savimäki toteaa.


tuotantopäällikkö Petri Savimäki sanoo.

Valtaosa PLG:n tuotannosta myydään maan suurimpien ikkunatehtaiden kautta, mutta myös metallirakentajille Oulun seudulle ja Etelä-Suomeen. Yhtiön tuotantolaitokset ovat Haapajärvellä ja Kiuruvedellä, joissa työskentelee yhteensä lähes 50 henkilöä. Molemmissa toimipisteissä osa tuotannon työntekijöistä on tullut SOL Henkilöstöpalveluiden kautta.

– Meillä Haapajärvellä on SOLin kautta nyt viisi työntekijää, Savimäki kertoo.

Hän pitää henkilöstöpalvelua on joustavana rekrytointikanavana.

– Se on meille helppo. Annamme vain SOLille tarvittavat tiedot, ja sieltä esitellään vaihtoehdot, joista valitsemme haastateltavat. Palvelu säästää meitä enimmältä etsimiseltä ja haastatteluilta.

Lasialan tuotannollisiin tehtäviin ei ole oppilaitosta. Perehdytys tapahtuu työn ohessa.

– Harvalla on ennalta kokemusta näistä hommista. Oikeanlainen asenne ja motivaatio uuden oppimiseen ratkaisee, Savimäki sanoo.

Rakennusalan valoisat näkymät


Viime vuodet PLG on rekrytoinut myös tuotannon kesätyöntekijät SOLin kautta. Pääasiassa henkilöstöpalvelun kautta tulee kuitenkin pitkäaikaisia työntekijöitä.

– Heistä puolenkymmentä on jo siirtynyt talon kirjoille, Savimäki kertoo.

Rakennusalalla on tällä hetkellä valoisat näkymät, jotka heijastuvat myös lasitehtaalle. PLG on investoinut Kiuruveden tehtaallaan suurkuvatulostimeen, jolla eri lasityypeille voi tulostaa vaikka valokuvan, kuvituksen tai muun halutun kuosin. Yhtiö käyttää nanoteknologiaa hyödyntävää lasiprinttausta ensimmäisenä Pohjoismaissa.

– Otimme ensimmäisenä pohjoismaissa käyttöön nanotekniikkaa hyödyntävän suurkuvatulostimen, jolla lasille voi tulostaa melkein mitä vaan, tuotantopäällikkö Petri Savimäki kertoo. Vierellä SOLilainen Uula Brandt.


– Kuvatulosteet sopivat esimerkiksi julkisten tilojen lasipintoihin.
PLG on perheyritys, jossa perustaja Pauli Nousiainen toimii edelleen hallituksen puheenjohtajana. Hänen poikansa Tommi Nousiainen on toimitusjohtaja, tytär Tea-Maarit Herranen vastaa taloushallinnosta.

Perheyritys PLG Oy’


• Vuonna 1980 perustettu
lasin jatkojalostaja
• Liikevaihto 10,6 miljoonaa euroa (2017)
• Erikoistunut rakennus-, eristys- ja palolasien valmistukseen
• Työllistää lähes 50 henkilöä Haapajärvellä ja Kiuruvedellä
• ISO9001 ja ISO14001 laatu- ja ympäristösertifikaatit
• PLG Printing tekee kuva-tulosteita suoraan lasipinnalle
• Tulostuskoko enintään
1,8 x 3,47 metriä


www.plg.fi

Teksti: Juha Peltonen // Kuvat: Vesa Ranta

Tämä juttu löytyy Solistin numerosta 1/2018
Avainsanat: Henkilöstöpalvelut
Arvot kantavat