”Tämä on tulevaisuuden ala”

Henkilöstöpalvelut on kasvanut huimaa vauhtia. Vuonna 2009 liikevaihto oli
2,3 miljoonaa euroa ja viime vuoden liikevaihto oli 52,1 miljoonaa euroa. Niilo Kemppe (62) on ollut toimitusjohtajana koko tämän kasvuloikan ajan.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika olla vetovastuussa, varsinkin, kun miettii, miten hektisiä nämä vuodet ovat olleet. Nyt on juuri oikea hetki vaihtaa kapulaa ja antaa tilaa nuoremmille, Kemppe toteaa.

Entisen toimitusjohtajan vastuulle jäävät suurasiakkaat.

– Tämä rooli sopii minulle mainiosti, koska myynnin parissa uin kuin kala vedessä, hän hymyilee.

– Tietenkin teen uuden toimitusjohtajan kanssa tiivistä yhteistyötä eli meneillään on ”hallittu vallanvaihto”. Eläkepäiviini kun ei ole enää kovin montaa vuotta matkaa. Olemme saaneet jopa asiakkailtamme kehuja tästä toimintatavasta, hän tiivistää.

Kasvulle ei ole rajoja


OTK Juhana Olkkola (46) siirtyi Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtajaksi hoivayritys Esperi Caren johtotehtävistä lokakuun alussa. Hänellä on vankka kokemus henkilöstöjohtamisesta eri palveluliiketoiminnoissa. SOL Palveluiden henkilöstö- ja lakiasioiden johtajana Olkkola toimi vuosina 2009–2010 ennen Esperille siirtymistä.

– SOL on onnistunut nousemaan asiakaslähtöisellä palvelulla alan johtavien toimijoiden joukkoon ja tätä kasvutarinaa on hienoa päästä jatkamaan, Olkkola iloitsee.

Hän toteaa, että kasvun rajoitteita ei alalla tunneta.

– Henkilöstöpalvelut on tulevaisuuden ala. Me autamme yrityksiä ja yhteisöjä kasvattamaan ja kehittämään omaa toimintaansa. Kumppanuutemme asiakkaiden kanssa syvenee koko ajan. Enää ei puhuta vain vuokratyövoimasta vaan työnjohtokin voi tulla meiltä eli toimimme kuin alihankkijat.

Vuoden 2019 liikevaihdon tavoitteeksi on asetettu 65 miljoonaa.


– Meillä on mahtava porukka tekemässä tätä ja kasvavat markkinat eli tavoite ei ole mitenkään mahdoton. Tähän asti kasvu on ollut orgaanista, mutta nyt tulossa saattaa olla yritysostojakin. Vuoden päästähän se nähdään, missä mennään, hän hymyilee.

Marraskuun alussa myös valtakunnalliset vastuut organisoitiin uudelleen. Etelä-Suomen aluejohtajana toimii nyt Minna Tuira, Keski-Suomen aluejohtajana Henna Haapanen ja Pohjois-Suomen aluejohtajana Kirsi Ala-Aho.

– He kaikki ovat näyttäneet kykynsä jo moneen kertaan ja pääsemme näin hyödyntämään täysillä myös jokaisen alueellista osaamista, Kemppe kiittelee.

Teksti: Vaula Aunola // Kuvat: Vaula Aunola

Tämä juttu löytyy Solistin numerosta 2/2018
Avainsanat: Henkilöstöpalvelut
Arvot kantavat