Tosissaan, mutta ei totisena

Aikaansaava ja sähäkkä. Nopealiikkeinen, energinen ja tunnollinen. Näin kuvaillaan palvelupäällikkö Stiina Kilpikoskea. Hän aloitti SOL Henkilöstöpalveluiden Jyväskylän alueen palvelupäällikkönä vuonna 2013 ja on koulutukseltaan yhteisöpedagogi. SOLilla hän opiskeli johtamisen erityisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

Meillä saa työskennellä omalla persoonallaan.


Kilpikoski rekrytoi asiakkaille osaajia tuotantotekijöistä toimihenkilöihin. Tyypillinen työpäivä sisältää haastatteluita, työsuhdeasioita, uusien työntekijöiden perehdyttämistä, puheluita ja asiakastapaamisia.

– On mahtavaa toimia vahvasti asiakaspinnassa ja päästä haastattelemaan eri alojen osaajia.

Kilpikoskelle on tärkeää tehdä työtä hyvällä asenteella. Hän on itse yrittäjäperheestä, haluaa kehittyä ammatillisesti ja heijastaa innostusta ympärilleen. Päivät muodostuvat usein kiireisiksi ja aikataulut nopeiksi, mutta vastavuoroisesti työnantajan puolelta tulee luottamusta ja joustoa. Kun Kilpikosken kolme poikaa esimerkiksi olivat pieniä, hän pääsi lapsen kanssa neuvolakäynnille kesken työpäivän. Monipuolinen työnkuva antaa vapauden toteuttaa itseään, eikä kellokortteja tarvita.

– Tulos ratkaisee. Meillä saa työskennellä omalla persoonallaan.

Kun hän aloitti palvelupäällikkönä neljä vuotta sitten, hän vastasi Jyväskylän alueesta myyntipäällikön kanssa kahdestaan. Vähitellen liikevaihto kasvoi, ja työtiimiin tuli mukaan kaksi henkilöstöneuvottelijaa ja harjoittelija. Toimialoja jaettiin, ja Kilpikoski keskittyy nyt teollisuuteen ja maa- ja vesirakentamiseen.

– Meillä on ihana tiimi ja tekemisen meininki.

– Saamme toisistamme vertaistukea ja olemme kasvaneet yhdessä tiiminä. Teemme töitä tosissaan, mutta emme totisena. Tänne ajautuvat töihin iloiset ja aurinkoiset tyypit, asiakkaatkin kehuvat usein hyvää henkeämme.

Työn vastapainona Kilpikoski viettää vapaa-aikaa perheensä ja eläintensä kanssa kodissaan Toivakan maaseudulla. Hän kuljettaa poikiaan harrastuksiin ja hoitaa hevostaan ja poniaan.

– Kun työssä puhuu koko päivän, on ihana vapaa-ajalla keskittyä vaikkapa vain hevoseen. Myös kunnon juoksulenkki laittaa ajatukset pakettiin.

Teksti: Piritta Porthan // Kuvat: Vaula Aunola

Tämä juttu löytyy Solistin numerosta 1/2017
Arvot kantavat